Pon. – Ned.: 00:00 – 24:00

Zamena ventila za vodu

Zamena ventila za vodu - Vodoinstalater Zemun

Zamena ventila za vodu se vrši za ventile svim dimenzija i namena. Zamena ventila za vodu, hitne intervencije i sve vodoinstalaterske usluge radimo 24h dnevno, tokom cele godine i praznika. Zamena ventila za vodu se vrši od strane profesionalnih vodoinstalatera sa bogatim praktičnim iskustvom.

Zamena ventila za voduVentili za vodu imaju jednu veoma važnu ulogu, a to je da odvode svu nečistoću iz slavine, kao što su ukus hlora, miris koji voda ne bi trebalo da ima, cink, bakar, kadijum i živa, ali i da štite Vaše cevi od pucanja. Kao što je bitno da održavate sve električne uređaje u kući, podjednako je potrebno održavati cevi i slavine u domaćinstvu. Zamena ventila za vodu zavisi od nekoliko faktora i postavlja se pitanje kada je pravi trenutak za njihovu zamenu ukoliko prethodno već nije došlo do njihovog kvara.

Ventili obično imaju procenjen životni ciklus koji se meri u litrima vode, međutim ovo je samo jedna smernica koja je zasnovana na prosečnoj potrošnji vode, što ne mora uvek da bude dobar pokazatelj jer se potrošnja vode razlikuje po domaćinstvu. Postoji nekoliko stvari koje mogu da utiču na trajnost Vašeg ventila i to:

Opšte stanje vode, odnosno ako imate tvrdu vodu koja je teška sa mineralima, to može izazvati zatvaranje ventila. Ukoliko koristite mnogo više vode nego prosečno porodično domaćinstvo, koliko je Vaša voda i na koji način ranije tretirana i filtrirana, kao i kada ventil postane zapušen, a samim tim postaje i neefikasan i beskoristan. Do kvara najčešće dolazi kada je vijačni ventil otvoren skroz do kraja pa će vremenom svakako doći do curenja, ili kada se zaptivna gumica istroši pa ventil ne može više da zaptiva. Tada je vreme za zamenu ventila. Na našem tržištu se mogu naći ventili koji mogu biti od mesinga, keramike, gume, plastike i ostalih materijala. Za kućnu upotrebu se koriste vijačni i kuglični ventili.

Još neki od signala koji Vam poručuju da treba da proverite Vaš ventil za vodu ja taj ako otkrijete miris ili neprijatan ukus. Takođe može doći do postepenog smanjenja pritiska vode, što takođe ukazuje na potrebu za zamenom ventila za vodu. Ukoliko je ventil za vodu loš, brzina protoka vode može usporiti što je rezultat lošeg radnog sistema. Zbog lošeg ventila za vodu u najgorem slučaju može doći do pucanja cevi, što automatski stvara mnogo više problema i troškova prilikom sanacije. Razmotrite testove instalacije, pogodnosti ventila pre kupovine i uložite Vaš novac u dugoročne rezultate.

Ukoliko dođe do pucanja ventila za vodu ili cevi, ne ustručavajte se da nas pozovete i u sitne sate jer smo dostupni non-stop, 365 dana u godini.

Uslugu zamene ventila za vodu pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom i garancijom za kvalitet izvršenih usluga. Vodoinstalaterske usluge vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.